Jouw pensioen gaat meer meebewegen met de economie

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Op 30 maart 2022 is het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen ingediend bij de Tweede Kamer. De belangrijkste verandering is dat alle pensioenen (en dus ook jouw pensioen) meer gaan meebewegen met de economie. In goede tijden gaat je pensioen sneller omhoog, in slechte economische tijden sneller omlaag.

De invoering gaat in stappen
Gaat de nieuwe opzet direct in? Nee, de invoering gaat in stappen. Maar uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt. Wat gebeurt er dan met jouw pensioen? Alles wat jij aan pensioen hebt opgebouwd, blijft bij de overstap evenveel waard, maar het moet wel (administratief) omgezet worden naar het nieuwe stelsel.

We bereiden ons voor op het nieuwe pensioenstelsel
Als pensioenfonds zijn we ons aan het voorbereiden op alle gevolgen van deze overgang. Nu is het nog vooral informatie verzamelen. Daarbij worden de door sociale partners voorgestelde aanpassingen in de pensioenregeling en uitvoering meegenomen. Veel details moeten nog worden uitgewerkt. We houden je op de hoogte van de komende ontwikkelingen. Kijk bij Pensioenakkoord.

Je kunt het jaarverslag downloaden

Volledig jaarverslag 2022 (pdf)

Verkort jaarverslag 2022 (pdf)

 

BLADER VERDER OF TERUG

Pagina 1 - Hoeveel betaal je voor je pensioen?
Pagina 2 - Hoe gezond is jouw pensioenfonds
Pagina 3 - Meer pensioen en opbouw ondanks gelijke premie
Pagina 4 - Wat leveren onze beleggingen op?

Pagina 5 - Wat is er gaande in pensioenland?

Pagina 6 - Toekomst van Metro Pensioenfonds

Terug naar het overzicht

handdruk