10,94% verhoging van je pensioen

Metro Pensioenfonds verhoogt jouw pensioen met 10,94% per 1 januari 2023. De verhoging geldt voor alle deelnemers van Metro Pensioenfonds. Voor zowel de deelnemers die nog pensioen opbouwen, als voor de deelnemers die pensioen hebben opgebouwd of al met pensioen zijn.

Met deze verhoging wordt de forse prijsstijging deels goedgemaakt
De beleidsdekkingsgraad van oktober 2022 was 137,0%. Hiermee is onze financiële situatie sterk verbeterd en is er voldoende financiële ruimte. Metro Pensioenfonds heeft daarom besloten om je pensioen flink te verhogen. Onze ambitie is de verhoging mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. De prijsstijging was ruim 16%. Door de verhoging van je pensioen met 10,94%, vangen we een belangrijk deel van de pijn van de prijsstijging op.

We houden voldoende buffer over voor de komende jaren
Metro Pensioenfonds berekent de verhoging op basis van toekomstbestendigheid. Daarbij wordt rekening gehouden dat ook de komende jaren de inflatie hoog blijft en dat we daarvoor voldoende buffer over houden voor de komende jaren.

Krijg je al pensioen? Je ziet de verhoging in maart 2023
Als je al pensioen krijgt merk je de verhoging nog niet direct bij de betaling van januari 2023. We verwachten je pensioen in maart 2023 te hebben aangepast. Je krijgt dan natuurlijk een nabetaling van de verhoging over januari 2023 en februari 2023.

Lees meer over de verhoging van pensioen op onze website.

Verhoging van pensioen