Wat speelde er afgelopen jaar bij Metro Pensioenfonds

Wil je graag snel weten wat er in 2022 allemaal speelde bij jouw pensioenfonds. Dat kan! In het verkort jaarverslag lees je de belangrijkste hoogtepunten over 2022. In 6 stappen nemen we de belangrijkste onderwerpen onder de loep.

In 2022 steeg de rente na lange tijd flink. Voor pensioenfondsen was dat goed nieuws. Want ondanks de mindere beleggingsresultaten en onrust door de oorlog in Oekraïne, konden we je opgebouwde pensioen toch verhogen. Ook bleef de premie die je voor je pensioen betaalde gelijk. Verder stond 2022 in het teken van de beëindiging van de opbouw van pensioenaanspraken per eind 2022. De werkgever Makro laat voor haar actieve deelnemers vanaf 2023 een nieuwe pensioenregeling uitvoeren bij BeFrank. Je leest er meer over in het jaaroverzicht.

We nemen je stap voor stap mee
Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: ‘De toekomst van Metro Pensioenfonds’ en ‘Wat is er gaande in pensioenland?’ Dit leggen we op de website stap voor stap aan je uit. Lees hiervoor het overzicht Terugblik op 2022, de hoofdpunten in vogelvlucht.

Terugblik op 2022, de hoofdpunten in vogelvlucht

Ook benieuwd naar het volledig jaarverslag?

Lees het volledige jaarverslag (pdf)

metro pensioenfonds jaarverslag 2022