We verhogen jouw pensioen per 1 januari!

We verhogen jouw pensioen per 1 januari met 1,71%! Wij zijn blij dit mooie nieuws met jou te mogen delen. Ten opzichte van vorig jaar staan we er financieel een stuk beter voor! Het bestuur heeft daarom besloten jouw pensioen met 1,71% te verhogen.

Krijg je al pensioen? Je ziet de verhoging in maart
Als je al pensioen krijgt merk je de verhoging nog niet direct bij de betaling van januari. We verwachten je pensioen in maart te hebben aangepast. Je krijgt dan natuurlijk een nabetaling van de verhoging over januari en februari.

Onze ambitie is om jouw pensioen ieder jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen
De hoogte van de toeslag is gekoppeld aan het consumentenprijsindexcijfer over een vastgestelde periode van oktober tot oktober. De consumentenprijsindex over oktober 2020 tot oktober 2021 is 3,28%. Of we de toeslag volledig of voor een deel mogen geven is vervolgens afhankelijk van de financiële positie van het pensioenfonds. We moeten namelijk goed in de gaten houden of we ook na het verhogen van jouw pensioen nog voldoende financieel gezond blijven. Per 1 januari 2022 kunnen we meer dan de helft van de consumentenprijsindex geven als toeslag.

Aan welke regels moeten we voldoen om jouw pensioen te mogen verhogen?
De belangrijkste regel is dat de beleidsdekkingsgraad hoog genoeg is. Dit is het gemiddelde van de maandelijkse dekkingsgraad over een periode van de laatste 12 maanden. De hoogte van deze dekkingsgraad per ultimo oktober is bepalend voor de toeslag. Om toeslag te verlenen moet de beleidsdekkingsgraad volgens het beleid van het pensioenfonds minimaal 110% zijn. Metro Pensioenfonds heeft daarnaast voldoende onderbouwt waarom ze indexeert. Dit is namelijk ook een voorwaarde.

Hoe staan we er financieel voor?
Wat doen we met de premies die jij betaalt? En wie bepaalt of het pensioen omhoog gaat of niet? Op onze website vind je veel informatie over ons beleid. Ook publiceren wij maandelijks de ontwikkeling van de dekkingsgraad. Dit is de financiële graadmeter van Metro Pensioenfonds.

Beleid Metro Pensioenfonds

Financiële situatie Metro Pensioenfonds