Metro Pensioenfonds doet mee aan actie klein pensioen

Pensioenfondsen mogen kleine pensioenen van oud-deelnemers waarvan de opbouw vóór 1 januari 2018 is gestopt nu eenmalig overdragen aan de nieuwe pensioenuitvoerders. Metro Pensioenfonds doet hier ook aan mee.

Waarom pensioen overdragen?
Het voordeel van overdracht is dat al jouw pensioen wordt samengevoegd tot één groter pensioen. Het kleine pensioen wordt dan niet afgekocht op de pensioendatum. Daardoor hou je met (meerdere) kleine pensioenen een beter pensioen.

Wat is afkopen?
Het pensioenfonds mag jouw kleine pensioen afkopen als je pensioen ingaat. Je krijgt dan direct 1 pensioenbedrag en geen maandelijks pensioen als je pensioen ingaat.

Wat is een klein pensioen?
Een klein pensioen is lager dan €  503,24 (in 2021) bruto per jaar. Pensioenuitvoerders mogen een klein pensioen waarvan de opbouw ná 1 januari 2018 is gestopt automatisch overdragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder.

Eenmalige gezamenlijke actie
Is de opbouw vóór 1 januari 2018 gestopt? Dan geldt geen automatische overdracht. Pensioenuitvoerders die dat willen kunnen dit nu eenmalig overdragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder.

Bouwde je bij ons voor 2018 een klein pensioen op?
Wij zorgen er dan voor dat dit pensioen naar de pensioenuitvoerder gaat waar je nu pensioen opbouwt. Bouw je geen pensioen op bij een andere pensioenuitvoerder? Dan blijft jouw pensioen gewoon bij ons staan. Op jouw persoonlijk pensioenportaal Mijn pensioen plaatsen we in Mijn archief jouw jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Staat er bij een andere pensioenuitvoerder een klein pensioen van jou?
Dan ontvangen wij mogelijk een inkomende waardeoverdracht van deze pensioenuitvoerder. Maar alleen als je nu bij ons pensioen opbouwt. En als de andere uitvoerder meedoet met de eenmalige actie.

Je hoeft niets te doen
De overdracht gebeurt automatisch. Dat betekent dat je niet hoeft in te stemmen met de waardeoverdracht. En er kan geen bezwaar worden gemaakt. De ontvangende uitvoerder informeert je als er een automatische waardeoverdracht heeft plaatsgevonden.

Hoe weet je of je een klein pensioen hebt?
Hoeveel pensioen je hebt opgebouwd, zie je op jouw pensioenoverzicht (UPO). Je vindt dit in het archief bij Mijn pensioen Wil je weten waar je verder nog (klein) pensioen hebt staan? Ga dan naar mijnpensioenoverzicht.nl.