Wil je invloed op je pensioen?

Werk jij bij Makro en heb je ambitie om invloed uit te oefenen op je pensioen? Grijp dan nu je kans!

Metro Pensioenfonds heeft 1 vacature in het bestuur en maar liefst 2 vacatures in het verantwoordingsorgaan.

We zoeken 1 kandidaat voor het bestuur van Metro Pensioenfonds
Wil je ook leiding geven aan het pensioenfonds waar meer dan 10.000 deelnemers pensioen opbouwen? Samen met de andere leden in het bestuur beslissen over belangrijke zaken, zoals de inkomsten, de beleggingen, de communicatie met de deelnemers en de strategie van het fonds? Meld je dan nu aan! Het bestuur vergadert ongeveer 10x per jaar. De functie vraagt gemiddeld 1 dag per week van je tijd. Bij Bestuur zie je wie er nu in het bestuur zitten. Meer informatie vind je in het functieprofiel lid bestuur.

Functieprofiel lid bestuur (pdf)

We helpen je uiteraard op weg
Heb je nog niet zo veel bestuurlijke ervaring? Dat is geen probleem. We bieden de ruimte voor het volgen van een gerichte pensioenopleiding en het opdoen van praktijkervaring, zodat je in je rol groeit. Ieder jaar volg je samen met de andere bestuursleden off-site 2 opleidingsdagen. En je kunt als bestuurslid ook de bijeenkomsten van DNB en de Pensioenfederatie bijwonen.

We zoeken 2 kandidaten voor het verantwoordingsorgaan (VO) van Metro Pensioenfonds
De taak van het VO is om na te gaan hoe het bestuur leiding geeft en om daarover te adviseren. Hoe staat het pensioenfonds er voor? Kunnen de pensioenen worden verhoogd? Worden de belangen van actieve deelnemers wel goed afgewogen tegen die van pensioengerechtigden? En is de informatie op de website duidelijk? Dat zijn een paar van de onderwerpen waar je mee te maken krijgt. Het VO en het bestuur overleggen een paar keer per jaar met elkaar. De functie vraagt gemiddeld 8 dagen per jaar van je tijd. Bij Verantwoordingsorgaan zie je wie er nu in het verantwoordingsorgaan zitten. Meer informatie vind je in het functieprofiel lid verantwoordingsorgaan.

Functieprofiel lid verantwoordingsorgaan (pdf)

Het bestuur en de leden van het VO helpen je om een deskundig lid te worden van het VO
Misschien heb je nog geen ervaring op alle punten van het profiel. Dat is geen probleem. Het opbouwen van kennis van de leden van het VO krijgt voortdurend aandacht. Zo kun je deelnemen aan opleidingen en je inschrijven voor interessante seminars en bijeenkomsten; daar kom je ook collega’s van andere pensioenfondsen tegen.

Ben je geïnteresseerd in 1 van de vacatures?
En heb je ook voldoende tijd beschikbaar? Stuur ons dan je CV en een motivatiebrief. Vergeet niet te melden of je liever in het bestuur of in het verantwoordingsorgaan wilt plaatsnemen. Reageren kan tot uiterlijk 31 augustus 2021 per e-mail naar harry.yntema@makro.nl.